070 301 47 47 info@wdevelop.nl

WDevelop en Wilgenrijk sluiten Koop en Realisatie overeenkomst

maandag 8 januari 2024

Wilgenrijk en WDevelop Vastgoedontwikkeling hebben een koop- en realisatieovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van drie deelplannen binnen Wilgenrijk (Maassluis), welke WDevelop als deelplanontwikkelaar zal uitvoeren. Wilgenrijk is een groen en waterrijk woongebied in Maassluis, gelegen tussen Rotterdam en Den Haag. WDevelop is vastgoedontwikkelaar van nieuwbouw woningprojecten in heel Zuid-Holland.

De ontwikkeling van de drie deelplannen van WDevelop omvat totaal 260 huizen en appartementen en zal gefaseerd worden gerealiseerd. Hiermee vormt de ontwikkeling een verdere belangrijke stap in de groei van Wilgenrijk, waar uiteindelijk in totaal ruim 1.600 huizen zullen komen, waarvan inmiddels al 550 huizen gerealiseerd of in aanbouw zijn.

WDevelop is trots als deelplanontwikkelaar een bijdrage te leveren in het woongebied. “WDevelop gaat met deze ontwikkeling een prachtige uitdaging aan! Onze ambitie is om een aantrekkelijke, groene en duurzame woonbuurt te realiseren, waar diverse doelgroepen zich thuis zullen voelen” aldus David Hendriks, Ontwikkelingsmanager bij WDevelop. WDevelop zal voor de realisatie van het project worden bijgestaan door bouwteampartner Niersman Bouw en Ontwikkeling. Partijen hebben gezamenlijk al eerder diverse plannen en gebiedsontwikkelingen succesvol uitgevoerd.

Het eerste deelgebied van WDevelop bestaat uit een mix van grondgebonden huizen en appartementen. Zo komen er onder meer rij- en hoekhuizen in verschillende afmetingen, twee-onder-één-kaphuizen, appartementen én bijzondere parkhuizen die een relatie vormen met de parkachtige omgeving en de waterrand waar het deelplan aan ligt. De architect van de huizen, Van Egmond Architecten, streeft hierbij naar verfijnde verscheidenheid in architectuur door detaillering en een mix van architectuurstijlen; alles passend binnen de voor Wilgenrijk kenmerkende hoogwaardige ontwerpfilosofie ‘De Maassluise school’.

Het plan kenmerkt zich verder door haar fraaie ligging aan de statige laan ‘Verreweg’ en de inzet van parkeerhoven en een parkeergarage. Hiermee wordt zoveel mogelijk ‘blik van de straat’ gehaald en ervaar je als bewoner vooral de parkachtige buitenruimte. Verder worden er goede verbindingen vanuit het plangebied gelegd met de groene randen rondom. Het landschap wordt ontworpen door landschapsontwerper Starling Structures.

Het eerste deelgebied, Waterjuffers geheten, zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 in verkoop gaan. Deze fase omvat 37 grondgebonden koophuizen en 23 huurappartementen. Meer informatie is te vinden op www.waterjuffers.nl

Over Wilgenrijk

Wilgenrijk is een woongebied tussen Rotterdam en Den Haag, dicht bij Maassluis, Maasland en het natuurgebied Midden-Delfland. Het gebied is landelijk, groen en waterrijk, met een rust die zeldzaam is in de Randstad. Wilgenrijk kent een doordachte ontwerpfilosofie, de Maassluise School. Het geeft principes en inspiratie voor architectuur en landschap. De ontwerpfilosofie is ontstaan vanuit een zoektocht van vijfendertig (landschaps-) architecten en stedenbouwers naar de betekenis van ‘Echt, ontspannen, Hollands, mooi wonen’. Dit zijn de kaders voor huizen, gebouwen en de inrichting van kavels, tuinen, lanen en straten. Op deze manier ontstaat er een geliefd woongebied waar iedereen wil wonen.

Pin It on Pinterest

Share This