070 301 47 47 info@wdevelop.nl

Start bouw evenement Park Beresteyn

vrijdag 24 november 2023

Nieuw hoofdstuk

Op een prachtige herfstdag, badend in het strijklicht, verzamelden vrijwel alle kopers en genodigden zich op 23 november op de bouwplaats van Park Beresteyn in Voorschoten. Een duurzame ontwikkeling van Amvest, Niersman en WDevelop. In een sfeervol ingerichte tent stond de directeur van het aannemersbedrijf, Mark Niersman, klaar om het bijzondere project toe te lichten en zo een nieuw hoofdstuk aan de rijke geschiedenis van dit landgoed toe te voegen.

Transformatie van Park Beresteyn

Deze historische locatie in het groene Voorschoten is in 1833 gesticht door Jonkheer Hugo van Beresteyn. Het landgoed heeft daarna diverse eigenaren en functies gekend; van showroom van het zilverwerk van de familie Van Kempen en seminarie tot kostschool. De hoofdgebouwen zijn zodoende vernoemd naar voormalige eigenaren. Na het vertrek van de laatste paters stond Beresteyn decennia leeg. Om het landgoed te behoeden voor verder verval heeft Amvest het in 2009 gekocht.

Nieuwe generatie verwelkomd

Trots op het bereikte resultaat feliciteerde Olga Wagenaar van Amvest de in leeftijd variërende kopers als de ‘nieuwe generatie’ die binnenkort hun intrek neemt. Mede dankzij de inzet van makelaars Fides en Frisia zijn nu bijna alle appartementen verkocht. De oplevering van de koopappartementen en het Gastenhuis staat gepland voor medio 2025.

Betonnen mijlpaal

Speciale dank gaat nog uit naar het architectenbureau voor het prachtige ontwerp en naar het bouwteam. Vervolgens verplaatsten de aanwezigen zich naar de bouwput, waar met behulp van een indrukwekkende kraan de eerste betonnen kolom werd geplaatst op de keldervloer als symbool dat de bouw nu echt van de grond is gekomen. Een koper van één van de appartementen, Verona Haselager (Amvest) en Mark Niersman (Bouwbedrijf Niersman) begeleidden dit proces. Na deze bijzondere gebeurtenis keerde het gezelschap terug naar de warme tent om het champagneglas te heffen.

Pin It on Pinterest

Share This