070 301 47 47 info@wdevelop.nl

Feestelijk moment bouwplaats De Westeinder

donderdag 9 maart 2023

Woensdagmiddag 8 maart was het feest op de bouwplaats van De Westeinder in Stompwijk. Toekomstige bewoners van dit duurzame nieuwbouwproject waren in groten getale ingegaan op de uitnodiging voor dit heuglijke moment.

Chris Schouten opende deze feestelijke middag en stond stil bij het proces van het ontwikkelen van een kleinschalige nieuwbouwwijk als dit. Hij bedankte de samenwerkingspartners en feliciteerde de kopers. Architectenbureau Van Vliet tekende het ontwerp en creƫerde in samenspraak met WDevelop Vastgoedontwikkeling en Niersman Bouw Haaglanden de stijlvolle, architectonische samenhang van deze ontwikkeling met het groene, autovrije plein in het hart van het plan.

Stefan Spruit, directeur van Niersman Bouw Haaglanden, stond stil bij het feit waarom dit project met grote variatie het bouwen extra leuk maakt en gaf een korte toelichting op de bouwmethode. Zijn team van vakmensen werkt op de bouwplaats hard en met veel plezier aan de totstandkoming van dit eigentijdse aanbod van nieuwe woningen.

Wethouder Bremer van de gemeente Leidschendam-Voorburg sloot het officiƫle deel af. Zij gaf aan blij te zijn met deze toevoeging van broodnodige woningen in het knusse dorp Stompwijk. Voor de toekomst sprak zij de wens uit dat er meer ontwikkelingen als deze gerealiseerd mogen worden voor inwoners van haar en omliggende gemeenten. Na deze woorden was het tijd voor een buitenactiviteit!

Als bezegeling van deze duurzame ontwikkeling is er een Tijdcapsule gemaakt. Gevuld met persoonlijke (geluk)wensen of andere persoonlijke items van de toekomstige bewoners. Nadat wethouder Bremer haar persoonlijke gelukwens toe had gevoegd, is de capsule gesloten. Op de bouwplaats zelf is de goed gevulde Tijdcapsule ingegraven door de aanwezige kinderen, met hulp van de wethouder, Stefan Spruit en Chris Schouten. Na oplevering van het project De Westeinder, in de loop van volgend jaar, zal de Tijdcapsule een mooie, definitieve plek krijgen op het binnenterrein. Wie weet wordt dit stukje geschiedenis over 100 jaar of langer wel weer eens opgegraven.

Pin It on Pinterest

Share This