070 301 47 47 info@wdevelop.nl

Project

Diaconessenhuislocatie

Voorburg
Het voormalige ‘Diaconessenhuis’ aan de Fonteynenburghlaan in Voorburg is via verkoop bij inschrijving door de Reinier de Graaf Groep verkocht aan Woonhave Ontwikkeling B.V. Het transport heeft inmiddels plaatsgevonden.  

De verkoop betreft het bestaande gebouw van ca. 16.000 m² en het omliggende perceel van totaal circa 30.500 m². Woonhave is voornemens om de locatie, met haar unieke ligging aan de Vliet en omringd door groen, te ontwikkelen tot woningen. De herontwikkeling moet ruimte gaan bieden aan nieuwe appartementen en maisonnettes in verschillende soorten, afmetingen en prijsklassen.
 
In de ambities voor het gebied wordt gebruik gemaakt van de locatiekwaliteiten en ingezet op een verbinding van de nieuwe woningen met het landschap, de omgeving en de Vliet.
 
Het nieuwe woongebied komt te liggen naast het nieuwe Behandelcentrum Voorburg dat Reinier de Graaf Groep in 2022 in gebruik heeft genomen. Vanwege de veranderende zorgvraag en een nieuwe manier om laagdrempelige zorg aan te beiden, dicht bij de patiënt, heeft het Reinier de Graaf Groep haar vestigingen geconcentreerd en kwam het Diaconessenhuis vrij voor een nieuwe functie.
 
WDevelop zal in opdracht van Woonhave de ontwikkeling begeleiden en de realisatie voorbereiden.

NB. U kunt zich voor deze ontwikkeling nog niet aanmelden als geïnteresseerde. Zodra dit wel mogelijk is, zullen wij dit gaan communiceren.

Pin It on Pinterest

Share This