Project

Delftsewallen

Zoetermeer
Het initiatief ‘Delftsewallen’ betreft de ontwikkeling van woningen op het terrein van de voormalige gasfabriek en van de voormalige beddenzaak, gelegen aan de Delftsewallen in Zoetermeer. De locatie is globaal gelegen tussen de Dorpsstraat, Willem de Zwijgerlaan, het stadsmuseum in ’t Oude Huis, de Oude kerk en het Wilheminapark.

De bebouwing op het gasfabriek terrein bestaat uit vier vrijstaande woningen waarvan bij één het voornemen is de woning door te ontwikkelen tot een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking onder permanente begeleiding. Op het terrein van de voormalige beddenzaak is één twee-onder-een-kapwoning en een appartementengebouw gepland. In totaal 13 woningen. De grondgebonden vrijstaande woningen hebben elk een ruime kavel met mogelijkheid tot parkeren op eigen kavel. Achter het appartementengebouw komt een parkeerveld met parkeervoorzieningen voor de bewoners van de appartementen en de twee-onder-een-kapwoning. Het gebied wordt ontsloten door een in- en uitrit vanuit de Delftsewallen.

Eind 2020 is er met de gemeente Zoetermeer een anterieure overeenkomst en een koopovereenkomst gesloten. Het project bevindt zich momenteel in een voorlopig ontwerpstadium. Na goedkeuring van de ruimtelijke opzet en architectuur zullen we de definitief ontwerp fase in gaan en ons oriënteren op een start verkoop.

Pin It on Pinterest

Share This